Ανακοινώσεις

 • OAV featured in PC Pilot magazine

  OAV featured in PC Pilot magazine

  In: Νεα
  Το περιοδικό PC Pilot έχει στο τεύχος Μαρτίου/Απριλίου 2018 αφιέρωμα στην OAV.
 • ACARS v2.00

  ACARS v2.00

  In: Νεα
  Η έκδοση 2 του ACARS είναι πλέον διαθέσιμη με πολλές νέες λειτουργίες ώστε να γίνει πιο φιλικό προς το χρήστη …
 • Aeroclub Wednesdays

  Aeroclub Wednesdays

  In: Επερχόμενα
  Μετά από την καλοκαιρινή ανάπαυλα που κράτησε αρκετά, σηκωθείτε από καναπέδες, μπαουλοντίβανα, ξαπλώστρες, πουφ, πιλοτήρια, jump seat, αφήστε Q400, Boeing, …
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

  In: Ανακοινώσεις
  Πιστεύετε πως έχετε εκείνη την καταπληκτική φωτογραφία που αξίζει να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της Εικονικής Ολυμπιακής;

Εταιρίες

 • Olympic Airways
 • Olympic Aeroclub
 • Olympic Airlines
 • Olympic Cargo
 • Olympic Charter
 • Olympic Executive
 • Olympic Supersonic
PREV
NEXT

Η Olympic Airways είναι η κυριότερη και παλαιότερη θυγατρική της ΕΟΑ. Η συγκεκριμένη εταιρία χειρίζεται τις προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, ουσιαστικά αντιγράφοντας το πραγματικό πρόγραμμα της Olympic Air. Η Olympic Airways είναι ενεργή από το 1995, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε τη λειτουργία της η Εικονική Ολυμπιακή Αεροπορία. Εκτός από την αντιγραφή των προγραμματισμένων πτήσεων της πραγματικής Olympic Air, η θυγατρική αυτή χειρίζεται επίσης τις πτήσεις που γίνονται με συμφωνία codeshare.

H Olympic Aeroclub εξομοιώνει το περιβάλλον μιας μικρής αερολέσχης. Οι πιλότοι της Olympic Aeroclub έχουν την δυνατότητα να πετάξουν από και προς οπουδήποτε επιθυμούν αρκεί να χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα αεροσκάφη που έχει η εταιρία στον στόλο της. Μπορούν επίσης να εκτελέσουν πτήση υπό οποιουσδήποτε κανόνες επιθυμούν, από IFR μέχρι VFR (SVFR, DVFR). Η Ολυμπιακή Αερολέσχη μεγιστοποιεί τις προκλήσεις που παρέχει προσφέροντας στους πιλότους της ειδικές πτήσεις – αποστολές οι οποίες ποικίλουν από πτήσεις VIP μέχρι και την εκτέλεση ακροβατικών ελιγμών - και επίσης προσθέτει στον ρεαλισμό εφαρμόζοντας οικονομικό μοντέλο μικρού μεγέθους το οποίο αντικατοπτρίζει τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας.

Η συνεχής εξέλιξη της ΕΟΑ και συγκεκριμένα της Olympic Airways οδήγησε στην σύσταση της νεότερης θυγατρικής εταιρίας, της Olympic Airlines στις 19 Απριλίου 2007 που εξομοιώνει τις λειτουργίες της πραγματικής Olympic Air. Η Olympic Airlines είναι η τρίτη θυγατρική εταιρία της ΕΟΑ που εξομοιώνει πλήρως το οικονομικό μοντέλο πραγματικής αεροπορικής εταιρίας.

H Olympic Cargo είναι η δεύτερη θυγατρική της ΕΟΑ που εξομοιώνει πλήρως το οικονομικό μοντέλο πραγματικής αεροπορικής εταιρίας. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2006 και χειρίζεται όλες τις πτήσεις μεταφορών εσωτερικού και εξωτερικού για τον εικονικό μας όμιλο.

Η Olympic Charter δημιουργήθηκε ώστε να εξυπηρετεί ως επί το πλείστον πτήσεις από και προς διεθνείς προορισμούς με μεγάλη τουριστική ζήτηση αναλόγως την περίοδο. Είναι η πρώτη εικονική εταιρεία που άρχισε να εξομοιώνει πλήρες οικονομικό μοντέλο (έσοδα εισιτηρίων, συντήρηση αεροσκαφών, αμοιβές πιλότων, έξοδα αεροδρομίων, καύσιμα, catering, κλπ.), όπως συμβαίνει σε μια πραγματική αεροπορική εταιρία.

Η Olympic Executive είναι η νεότερη θυγατρική του ομίλου της Olympic Air Virtual. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάρτιο του 2015 οπότε και έγιναν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις. Σκοπός της είναι η εξομοίωση μιας executive εταιρίας με αποκλειστικό σκοπό την μεταφορά VIP επιβατών σε διάφορα επιχειρηματικά κέντρα, κατά κύριο λόγο, αλλά και θέρετρα του κόσμου. Η Olympic Executive λειτουργεί αποκλειστικά με VIP/business/executive oriented αεροσκάφη (e.g. Cessna Citation X, Boeing BBJ, etc.) και πετάει από/προς VIP/business/executive oriented αεροδρόμια. Η Olympic Executive εξομοιώνει πλήρες οικονομικό μοντέλο (ναύλα, συντήρηση αεροσκαφών, αμοιβές πιλότων, έξοδα αεροδρομίων, catering, κλπ.), όπως συμβαίνει σε μια πραγματική αεροπορική εταιρεία.

Η Olympic Supersonic δημιουργήθηκε με σκοπό τη διεξαγωγή υπερηχητικών πτήσεων με Concorde. Λόγω της ειδικής φύσεως του συγκεκριμένου αεροσκάφους και των υπερηχητικών πτήσεων γενικότερα, δεν ήταν δυνατή η ένταξή του σε κάποια από τις υπάρχουσες εταιρίες κι έτσι αποφασίστηκε η ίδρυση μιας νέας. Είναι η τέταρτη εταιρία της ΕΟΑ που εξομοιώνει το οικονομικό μοντέλο πραγματικής αεροπορικής εταιρίας και πετάει σε όλο τον κόσμο.